Νέο Honda Jazz
Νέο Honda Jazz
Νέο Honda Jazz

Το νέο Honda Jazz Hybrid προσφέρει μία αβίαστη οδηγική εμπειρία με κύρια χαρακτηριστικά την άμεση απόκριση και την αποδοτική λειτουργία της υβριδικής τεχνολογίας e:HEV hybrid.

×

Η νέας γενιάς υβριδική τεχνολογία e:HEV προσφέρει μια δυναμική εμπειρία ηλεκτροκίνησης παρέχοντας στη γκάμα του νέου Jazz υψηλές επιδόσεις, οικονομία και χαμηλές εκπομπές ρύπων. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν ηλεκτρική λειτουργία οδήγησης που επιτρέπει την οδήγηση με 100% αθόρυβη, ηλεκτρική ενέργεια. Αυτή η προηγμένη τεχνολογία κάνει το νέο Jazz να ταιριάζει περισσότερο από ποτέ στο σύγχρονο περιβάλλον οδήγησης.

Η συνολική ισχύς 109 PS / 80kW επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση στα 100km/h σε 9,4 δεύτερα και μέχρι την τελική ταχύτητα των 175 km/h. Το αποδοτικό υβριδικό σύστημα παράγει εκπομπές CO2 από 102 g/km (WLTP) με κατανάλωση καυσίμου 4,5l/100km (WLTP).

×

Το εσωτερικό του νέου Jazz είναι όμορφα απλό και απίστευτα άνετο, με απαλά υλικά και καθαρές ενδείξεις. Η νέα ψηφιακή οθόνη οδηγού 7″ και η οθόνη αφής Honda CONNECT 9″ παρέχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες.

Η αξιοσημείωτη αίσθηση του χώρου ενισχύεται από το κομψό ταμπλό και τα εργονομικής σχεδίασης χειριστήρια, καθώς και από την ευρεία και ανεμπόδιστη θέα του δρόμου μπροστά από το αυτοκίνητο.

Χαρείτε εξαιρετική θέα χάρη στο πανοραμικό παρμπρίζ, τις πολύ λεπτές κολώνες Α και τους κρυμμένους υαλοκαθαριστήρες. Αυτό το αναβαθμισμένο οπτικό πεδίο παρέχει μια θέση οδήγησης που ενισχύει την αυτοπεποίθηση, με ελάχιστα τυφλά σημεία, και επιτρέπει στο φως να μπαίνει άφθονο μέσα στην καμπίνα ενισχύοντας την ήδη εντυπωσιακή αίσθηση ευρυχωρίας.

×

Η προηγμένη υβριδική τεχνολογία e:HEV επιτυγχάνει ένα εξαιρετικό μίγμα αβίαστης οδηγικής απόδοσης και εντυπωσιακής οικονομίας στην κατανάλωση καυσίμου. Σχεδιάστηκε για να προσφέρει άμεση, ομαλή και αποτελεσματική οδήγηση σε όλες τις συνθήκες. Ο ειδικά σχεδιασμένος ηλεκτροκινητήρας αποδίδει εντυπωσιακή ροπή 253Nm και συνδυάζεται με έναν ζωηρό κινητήρα βενζίνης με ισχύ 98PS ώστε να καλύπτει τις ανάγκες σας κατά την οδήγηση. Η μέγιστη ισχύς του Jazz είναι 109PS. Στο νέο Jazz, η απόλαυση της οδήγησης δεν σταματά ποτέ.

Η προηγμένη τεχνολογία e:HEV είναι ικανή να ελέγχει διαρκώς την απόδοση και την οικονομία του Jazz για να προσφέρει την πιο κατάλληλη πηγή ενέργειας. Έτσι, παρέχει τη βέλτιστη ενέργεια στο αυτοκίνητο ομαλά και απρόσκοπτα, αλλάζοντας αυτόματα μεταξύ τριών προγραμμάτων οδήγησης: engine drive, hybrid drive και του πλήρως ηλεκτρικού EV drive.

×

Η ζωή είναι πιο ευχάριστη όταν αισθάνεστε συνδεδεμένοι. Η γκάμα του νέου Jazz σας συνδέει απρόσκοπτα με τον κόσμο σας, μέσα από την πλέον προηγμένη τεχνολογία μας ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Φυσικά, περιλαμβάνεται ψηφιακό ραδιόφωνο DAB για να σας προσφέρει την ευρύτερη επιλογή σταθμών, ενώ η νέα οθόνη αφής 9’’ παρέχει τη γνωστή διάταξη και χρηστικότητα ενός smartphone με την ενσωμάτωση των Android Auto και Apple CarPlay.

Το Honda Personal Assistant που ενεργοποιείται μέσω φωνητικών εντολών, μπορεί να διατηρήσει μια φυσική συνομιλία μαζί σας χρησιμοποιώντας κατανόηση βάσει περιεχομένου, ώστε να μάθει πώς να σας προσφέρει σχετικές συστάσεις. Έτσι, αν θέλετε να ενημερωθείτε για τον καιρό ή να βρείτε την αγαπημένη σας μουσική ή κάποιο εστιατόριο, ο προσωπικός σας βοηθός είναι πάντα εκεί για να σας εξυπηρετήσει.

Μπορείτε ακόμη και να συνδεθείτε με το Jazz σας εξ αποστάσεως, μέσω της εφαρμογής μας My Honda+, η οποία, μεταξύ άλλων, σας επιτρέπει το απομακρυσμένο κλείδωμα και ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου και την αποστολή διαδρομών στο σύστημα πλοήγησης.

×

Η πρόσβαση σε συνδεδεμένες υπηρεσίες και εφαρμογές γίνεται μέσω της προηγμένης διεπαφής/οθόνης αφής, αλλά η ενεργοποίησή τους μπορεί να γίνει και μέσω φωνητικών εντολών με το Honda Personal Assistant. Ο ψηφιακός βοηθός Honda Personal Assistant, που τον είδαμε για πρώτη φορά στο Honda e, είναι ένα έξυπνο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που χρησιμοποιεί φυσικές συνομιλίες βασισμένες σε έξυπνες εντολές και κατανόηση βάσει περιεχομένου (contextual understanding) για πρόσβαση σε μία γκάμα online υπηρεσιών.

Αυτός ο μοναδικός ψηφιακός βοηθός ενεργοποιείται εύκολα λέγοντας: “OK Honda”, και στη συνέχεια, ακολουθεί ερώτηση ή εντολή. Ένα animation με αφηρημένο πρόσωπο συνοδεύει την απόκριση και αναγνωρίζει οπτικά την όλη επικοινωνία.

×

Το νέο Honda Jazz διατίθεται με μία αναβαθμισμένη γκάμα προηγμένων χαρακτηριστικών ασφάλειας και βοηθημάτων οδηγού στάνταρ, χάρη σε μία νέα εμπρός ευρυγώνια κάμερα που αυξάνει το πεδίο ορατότητας. Το Collision Mitigation Braking System της Honda έχει αναβαθμιστεί με νυχτερινή λειτουργία για την ανίχνευση πεζών και δικυκλιστών στο σκοτάδι και τώρα ενεργοποιεί τα φρένα όταν αντίθετα ερχόμενα οχήματα διασχίζουν το δρόμο ή εισέρχονται στην πορεία του αυτοκινήτου.

Για πρώτη φορά σε Jazz, τα Adaptive Cruise Control και Lane Keep Assist System διατίθενται στάνταρ. Το ίδιο ισχύει και για το Road Departure Mitigation System, που εμποδίζει τον οδηγό να απομακρυνθεί από τη λωρίδα του, όταν το σύστημα ανιχνεύσει ότι το όχημα περνά από μία ανιχνευμένη διαγράμμιση ή πλησιάζει το εξωτερικό άκρο ενός πεζοδρομίου ή άλλα οχήματα. Το Blind Spot Information, σε συνδυασμό με Cross Traffic Monitor παραμένει στάνταρ στις executive εκδόσεις.

Το σύστημα Intelligent Speed Limiter αναγνωρίζει πινακίδες με όρια ταχύτητας και ορίζει το όριο ταχύτητας. Εάν στην πινακίδα εμφανίζεται όριο ταχύτητας χαμηλότερο από την πραγματική ταχύτητα του αυτοκινήτου, μία ένδειξη στο ταμπλό αναβοσβήνει συνοδεία ενός προειδοποιητικού σήματος και το σύστημα σταδιακά μειώνει την ταχύτητα του οχήματος. Οι λειτουργίες Auto High-Beam Headlights και Traffic Sign Recognition παραμένουν στο πακέτο τεχνολογιών Honda SENSING που προορίζονται για το νέο Jazz.

×

Το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι εξέλιξης έβαλαν στην ‘εξίσωση’ της σχεδίασης και την άνεση στο πίσω τμήμα, είχε τα εξής αποτελέσματα: οι πίσω επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους τον καλύτερο στην κατηγορία χώρο για τα πόδια (989mm), και η απόσταση μεταξύ των ραγών (οδηγοί) των εμπρός καθισμάτων αυξήθηκε. Το ρεζερβουάρ καυσίμου είναι τοποθετημένο στο κέντρο του πλαισίου, κάτω από τα εμπρός καθίσματα – μοναδικό χαρακτηριστικό στην κατηγορία. Κατά συνέπεια, το νέο να διατηρεί τα ευπροσάρμοστα Magic Seats που παρέχουν ευελιξία με την πλήρη ή μερική αναδίπλωσή τους (‘fold-flat’ or ‘flip-up’), ανάλογα με τις απαιτήσεις του χώρου αποσκευών.

Αξιοποιώντας πλήρως όλες τις δυνατότητες βελτίωσης της άνεσης των επιβατών, της εργονομικής λειτουργίας και της ευρυχωρίας εσωτερικού, σε κάθε φάση της διαδικασίας σχεδίασης, η Honda επινόησε μία συναρπαστική νέα πρόταση στην compact κατηγορία: ένα ολοκαίνουργιο, υβριδικό αυτοκίνητο πόλης που συνδυάζει εξαιρετική απόδοση με ασυναγώνιστη καθημερινή χρηστικότητα και άνεση, έτοιμο να ικανοποιήσει τις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.

×

Το νέο Jazz είναι το πρώτο από τα μοντέλα της μάρκας στην Ευρώπη, και το πρώτο στην κατηγορία του, που προσφέρει στάνταρ τη νέα τεχνολογία εμπρόσθιου-μεσαίου αερόσακου, αποσπώντας έτσι 5 Αστέρια στο Euro NCAP, την ανώτατη διάκριση ασφάλειας από το νέο αυστηρό πρωτόκολλο δοκιμών.

Ο νέος εμπρόσθιος-μεσαίος αερόσακος είναι τοποθετημένος στην πλάτη του καθίσματος του οδηγού και αναπτύσσεται στο χώρο μεταξύ οδηγού και συνοδηγού. Ο νέος αερόσακος, από τους 10 που διαθέτει συνολικά το νέο Jazz, βοηθά στην αποφυγή της άμεσης επαφής μεταξύ οδηγού και συνοδηγού και στον περιορισμό της σφοδρότητας μιας πλευρικής σύγκρουσης. Η ακριβής τοποθέτηση του αερόσακου επιτυγχάνεται με τρεις ιμάντες, ώστε να παράγει μέγιστη προστασία κατά την ενεργοποίησή του, αγκαλιάζοντας τον οδηγό. Για το σκοπό αυτό, η ομάδα μηχανικών της Honda διαμόρφωσε τη μονάδα του αερόσακου ώστε να χωρά στο πάνω μαξιλάρι του νέου καθίσματος του οδηγού.

Ο νέος αερόσακος ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα συνεργάζεται με δύο ακόμα χαρακτηριστικά σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης: Τους προεντατήρες ζωνών ασφαλείας για οδηγό και συνοδηγό που τους συγκρατούν στη θέση τους τους και το ψηλότερα τοποθετημένο κεντρικό υποβραχιόνιο. Συνολικά, με τη νέα μέθοδο, ο τραυματισμός του κεφαλιού μπορεί να μειωθεί κατά 85% για τον επιβάτη που βρίσκεται στην πλευρά της σύγκρουσης και κατά 98% για εκείνον που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά (αποτελέσματα εσωτερικών δοκιμών της Honda).

×

Το νέο Honda Jazz e:HEV απέσπασε τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστεριών στον τελευταίο κύκλο δοκιμών πρόσκρουσης του οργανισμού Euro NCAP, που εισάγει μία σειρά αυστηρών, νέων αξιολογήσεων ασφάλειας. Το Jazz διαθέτει προηγμένη νέα δομή αμαξώματος και περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πακέτο τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας και βοηθημάτων του οδηγού στο βασικό εξοπλισμό του. Αυτός ο συνδυασμός έξυπνα ενσωματωμένων χαρακτηριστικών ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας ενισχύουν το κύρος του μοντέλου ως ενός από τα ασφαλέστερα επιβατικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

SELECT VERSION
Max power
109 HP
Max speed
175 km/h
Acceleration
9,4 sec
Engine Layout
4cyl
Traction
FWD
Max torque
253 Nm
×

Κινητήρας: 1.5 DOHC i-VTEC Hybrid
Ισχύς: 109 PS
Ροπή: 253 Nm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Μιας σχέσης CVT
Επιτάχυνση 0-100 km/h: 9,4 sec
Τελική ταχύτητα: 175 km/h
Μεικτή κατανάλωση: 4.5 lt./100 km (εργοστασιακή τιμή)
Εκπομπές CO2: 102 gr/km
Βάρος: 1.228 kg
Διαστάσεις (Μ/Π/Υ): 4.044/ 1.694/1.526 mm
Μεταξόνιο: 2.517 mm
Χώρος αποσκευών: Από 298 lt

Top