Honda e
Honda e
Honda e

Το Honda e ενσαρκώνει το όραμα της μάρκας για άνετες μετακινήσεις στην πόλη σε συνδυασμό με ξεχωριστό στυλ και κορυφαία οδηγική συμπεριφορά χάρη στην ιδανική κατανομή βάρους.

×

Το Honda e υιοθετεί μία απλή σχεδίαση που επαναπροσδιορίζει το χαρακτήρα και την αισθητική ενός μικρού Honda, αντανακλώντας διακριτικά το DNA των προκατόχων του. Σχεδιασμένο χωρίς συμβιβασμούς με έμφαση στη λειτουργικότητα και ευχρηστία, το αποτέλεσμα είναι ένα απλό, καθαρό εξωτερικό με μοναδικό στυλ.

Καλοσχηματισμένες γραμμές που εκτείνονται από το καπό μέχρι το πανοραμικό παρμπρίζ και τις κολόνες Α συνθέτουν ομαλές κρυστάλλινες επιφάνειες, ενώ η απουσία πλαισίων παραθύρων τονίζει το μοντέρνο, καθαρό προφίλ του αμαξώματος. Στην εικόνα του καθαρού προφίλ συμβάλλουν οι λαβές θυρών που δεν εξέχουν, ενώ αναδύονται από το πλάι του αυτοκινήτου καθώς ο οδηγός πλησιάζει με το τηλεχειριστήριο ή ενεργοποιεί το ψηφιακό κλειδί μέσω της εφαρμογής για smartphone My Honda+.

Οι πίσω χειρολαβές (που επίσης δεν εξέχουν) είναι ενσωματωμένες στην κολόνα C, ώστε να διατηρούνται οι λείες εξωτερικές επιφάνειες. Τόσο οι αναδυόμενες λαβές θυρών όσο και το Side Camera Mirror System (SCMS – βλέπε Κεφάλαιο 5 για περισσότερες πληροφορίες) είναι μοναδικά χαρακτηριστικά για όχημα της κατηγορίας. Στο πλαίσιο της αεροδυναμικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας, οι κεραίες ραδιοφώνου, GPS και κινητής τηλεφωνίας είναι ενσωματωμένες στο πάνω άκρο του πίσω παρμπρίζ.

×

Το απλό και ‘καθαρό’ εξωτερικό στυλ συνεχίζεται στην άνετη καμπίνα που είναι φτιαγμένη με σύγχρονα, κομψά υλικά και αποπνέει μία μοντέρνα αίσθηση. Το μεγάλο μεταξόνιο αποτελεί τη βάση για την ευρυχωρία επιβατών που είναι εφάμιλλη αυτοκινήτων μεγαλύτερης κατηγορίας, με ευκολία εισόδου/εξόδου που συμβάλει στο ‘ευάερο’ περιβάλλον.

Οι οριζόντιες γραμμές των οθονών αφής LCD πλήρους πλάτους επιτείνουν την αίσθηση ευρυχωρίας, με άπλετη ορατότητα χάρη στο πανοραμικό παρμπρίζ. Επιπλέον, το μάκτρο του υαλοκαθαριστήρα είναι κρυμμένο για να μην εμποδίζει την ορατότητα.

Το άνετο, τετραθέσιο εσωτερικό δίνει την αίσθηση ενός σαλονιού κάτι στο οποίο συντελεί η υφασμάτινη επένδυση τύπου mélange και άλλα μαλακά υλικά σε χαλαρωτικές, μοντέρνες αποχρώσεις. Η επένδυση από συνθετικό ξύλο δημιουργεί ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον που αποπνέει μία αίσθηση πολυτέλειας σε εμφάνιση και υφή.

Η χρήση προηγμένης τεχνολογίας στην καμπίνα του Honda e το καθιστά εύχρηστο στην καθημερινότητα. Οι πολυάριθμες οθόνες βοηθούν τον οδηγό στο έργο του ενώ το Centre Camera Mirror System μπορεί να μεταδώσει την εικόνα από την πίσω κάμερα στην οθόνη του κεντρικού καθρέπτη. Αυτό αυξάνει τα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης, κυρίως εάν το πίσω πεδίο ορατότητας του οδηγού καλύπτεται από επιβάτες ή φορτία. Το σύστημα περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό της έκδοσης Honda e Advance.

Το τιμόνι δύο ακτίνων διέπεται ομοίως από μία σχεδιαστική φιλοσοφία που συνδυάζει μινιμαλιστική απλότητα και λειτουργικότητα. Γυαλιστερά μαύρα πλαίσια κοσμούν τα μπουτόν ελέγχου του ηχοσυστήματος, της φωνητικής αναγνώρισης και της οθόνης πληροφοριών στην αριστερή ακτίνα, ενώ η διεπαφή του cruise control βρίσκεται στη δεξιά.

×

Το Honda e χρησιμοποιεί καταξιωμένες τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης της Honda. Ο ηλεκτροκινητήρας υψηλών επιδόσεων παρέχει εξαιρετική αίσθηση ροπής, αν και είναι από τους πιο συμπαγείς στην κατηγορία. Η έκδοση Honda e Advance αποδίδει έως 154 PS και εντυπωσιακή ροπή 315Nm – αρκετή για να επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση στα 100km/h σε 8,3 δευτερόλεπτα. Η βασική έκδοση 136 PS (100kW) του Honda e, με την ίδια απόδοση ροπής, επιταχύνει στα 100km/h σε 9,0 δευτερόλεπτα.

Η υψηλής χωρητικότητας μπαταρία ιόντων λιθίου 35,5 kWh προσφέρει έως 222 km (WLTP) στη βασική έκδοση Honda e.

×

Η φόρτιση του Honda e είναι ξεκούραστη χάρη στη θύρα φόρτισης που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του καπό, επιτρέποντας εύκολη πρόσβαση και από τις δύο πλευρές του αυτοκινήτου. Διαθέτει ενσωματωμένο φως LED που δείχνει καθαρά το επίπεδο φόρτισης και μια κλειδαριά ασφαλείας, ώστε να μην μπορεί να αφαιρεθεί το καλώδιο τροφοδοσίας κατά τη χρήση. Έχουμε σχεδιάσει ακόμη και το καλώδιο έτσι ώστε να μην ακουμπά το αυτοκίνητο και να προστατεύεται η βαφή κατά τη φόρτιση.

Οι χρόνοι φόρτισης ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο του φορτιστή που χρησιμοποιείτε, αλλά μπορείτε να πραγματοποιήσετε γρήγορη φόρτιση έως 80% σε 31 λεπτά με έναν φορτιστή DC, που είναι λιγότερος χρόνος από αυτόν που απαιτείται για τη φόρτιση ενός smartphone.

×

Η ζωή είναι πιο όμορφη όταν αισθάνεσαι συνδεδεμένος. Η Honda σας συνδέει απρόσκοπτα με τον κόσμο σας, μέσω της τελευταίας έξυπνης τεχνολογίας μας. Μπορείτε να συνδεθείτε με το αυτοκίνητό σας εξ αποστάσεως μέσα από το smartphone σας μέσω της εφαρμογής My Honda+, η οποία μεταξύ άλλων σας επιτρέπει να προγραμματίζετε τους χρόνους φόρτισης, να κλείνετε τα παράθυρα του αυτοκινήτου ή να προθερμαίνετε το εσωτερικό, προσφέροντάς σας ένα θερμό καλωσόρισμα τις κρύες μέρες του χειμώνα. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιείτε το smartphone σας ως Ψηφιακό Κλειδί για να κλειδώνετε, να ξεκλειδώνετε, ακόμα και να εκκινείτε το αυτοκίνητο.

Το Honda Personal Assistant που ενεργοποιείται με φωνητικές εντολές, μπορεί να πραγματοποιήσει μια φυσική συνομιλία μαζί σας, χρησιμοποιώντας κατανόηση βάσει περιεχομένου (contextual understanding) για να μάθει πώς να σας προσφέρει σχετικές συστάσεις. Έτσι, εάν χρειάζεστε βοήθεια για τον καιρό, την εύρεση του πλησιέστερου σημείου φόρτισης, την αγαπημένη σας μουσική ή την επιλογή κάποιου εστιατορίου, το Honda Personal Assistant είναι πάντα στην υπηρεσία σας.

×

Το νέο Honda e ενσωματώνει μια σειρά από προηγμένα συστήματα ασφαλείας, όπως είναι το Honda SENSING, που έχουν δημιουργηθεί για να σας βοηθούν ενώ οδηγείτε και να κρατούν εσάς και τους συνεπιβάτες σας ασφαλείς. Εμφατικά στοιχεία αυτής της νέας φιλοσοφίας είναι το Side Camera Mirror System (SCMS) που αντικαθιστά τους παραδοσιακούς εξωτερικούς καθρέπτες με συμπαγείς κάμερες, οι οποίες προβάλλουν live εικόνες σε δύο οθόνες έξι ιντσών μέσα στο αυτοκίνητο. Η τεχνολογία των καμερών, που αποτελεί πρωτιά στην κόμπακτ κατηγορία, προσφέρει σημαντικά οφέλη στους τομείς της ασφάλειας, αεροδυναμικής και χωροταξίας.

Σύστημα Αυτόματης Πέδησης Μετριασμού Σύγκρουσης (COLLISION MITIGATION BRAKING SYSTEM)
Στην πιθανότητα σύγκρουσης με όχημα, πεζό ή ποδηλάτη, το σύστημα σας προειδοποιεί ενώ ταυτόχρονα μειώνει την ταχύτητα του αυτοκινήτου, βοηθώντας στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων μιας πιθανής επαφής.

Σύστημα Αποφυγής Παρέκκλισης Λωρίδας (ROAD DEPARTURE MITIGATION SYSTEM)
Μια κάμερα ανιχνεύει τα όρια του δρόμου, οπότε αν το αυτοκίνητό σας αρχίσει να παρεκκλίνει από τη λωρίδα που κινείστε, το σύστημα παρέχει μια προειδοποίηση απόκλισης από τη λωρίδα και το αυτοκίνητο εφαρμόζει αυτόματα διακριτικές διορθωτικές κινήσεις στο σύστημα διεύθυνσης για να κρατήσει το όχημά σας στη λωρίδα.

Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας (TRAFFIC SIGN RECOGNITION SYSTEM)
Το σύστημα αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας αναγνωρίζει την ύπαρξή τους και σας μεταφέρει τη σχετική πληροφορία με οπτική ένδειξη.

Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας (LANE KEEPING ASSIST SYSTEM)
Προσφέρει μια άνετη και ξεκούραστη οδηγική εμπειρία ειδικά στους αυτοκινητόδρομους, διατηρώντας το αυτοκίνητο στη μέση της λωρίδας. Αυτή η λειτουργία μπορεί να παρακαμφθεί όταν χρησιμοποιείται το φλας.

Έξυπνος περιοριστής ταχύτητας (INTELLIGENT SPEED LIMITER)
Ελέγχει αυτόματα την ταχύτητα του οχήματός σας στην προκαθορισμένη από εσάς ταχύτητα ή στο όριο ταχύτητας που υποδεικνύεται από σήμα οδικής κυκλοφορίας.

×

Το Honda e κυκλοφορεί διακριτικά και αθόρυβα συλλέγοντας ασταμάτητα βραβεία από όλο τον κόσμο. Το ιαπωνικό ηλεκτρικό μοντέλο κέρδισε τον τίτλο του "Γερμανικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς" και την κατηγορία "New Energy". Παράλληλα, διακρίθηκε στα βραβεία Red Dot Design, ενώ βρίσκεται στις υποψηφιότητες του "Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2021".

Μία από τις πιο πρόσφατες διακρίσεις είναι και αυτή του AUTOBEST 2021, όπου απέσπασε τον τίτλο του ECOBEST. Το Honda e κέρδισε τον τίτλο, ξεχωρίζοντας ανάμεσα από πολλές «πράσινες» τεχνολογίες και projects της Ευρώπης.

Για πρώτη φορά η Honda διακρίθηκε στα βραβεία AUTOBEST και το ECOBEST είναι μία από τις τελευταίες επιτυχίες του Honda e, με το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο να συλλέγει πολλά «τρόπαια» από όταν λανσαρίστηκε το 2019.

Παράλληλα, το Honda e κέρδισε συνολικά 14 τίτλους με τους σημαντικότερους -εκτός των παραπάνω- να είναι το «City Car of the Year» από το βρετανικό Top Gear, το «Best Car» από το Autogids του Βελγίου, το «Connected Car» από το Les Numériques της Γαλλίας και το «Best Design» από το Axel Springer Motor Awards της Ισπανίας.

SELECT VERSION
Max power
136 HP
Max speed
145 km/h
Acceleration
9 sec
Engine Layout
-
Traction
RWD
Max torque
315 Nm
Max power
154 HP
Max speed
145 km/h
Acceleration
8,3 sec
Engine Layout
-
Traction
RWD
Max torque
315 Nm
Max power
154 HP
Max speed
145 km/h
Acceleration
8,3 sec
Engine Layout
-
Traction
RWD
Max torque
315 Nm
×

Ηλεκτροκινητήρας: 100 kW
Ισχύς: 136 PS
Ροπή: 315 Nm
Μετάδοση: Στους πίσω τροχούς
Κιβώτιο: Μιας σχέσης
Επιτάχυνση 0-100 km/h: 9 sec
Τελική ταχύτητα: 145 km/h
Αυτονομία: 222 km
Μεικτή κατανάλωση: 18 kWh/100 km (εργοστασιακή τιμή)
Εκπομπές CO2: 0 gr/km
Βάρος: 1.514 kg
Διαστάσεις (Μ/Π/Υ): 3.895/1.750/1.512 mm
Μεταξόνιο: 2.530 mm
Χώρος αποσκευών: 171 lt

×

Ηλεκτροκινητήρας: 113 kW
Ισχύς: 154 PS
Ροπή: 315 Nm
Μετάδοση: Στους πίσω τροχούς
Κιβώτιο: Μιας σχέσης
Επιτάχυνση 0-100 km/h: 8,3 sec
Τελική ταχύτητα: 145 km/h
Αυτονομία: 222 km
Μεικτή κατανάλωση: 18 kWh/100 km (εργοστασιακή τιμή)
Εκπομπές CO2: 0 gr/km
Βάρος: 1.514 kg
Διαστάσεις (Μ/Π/Υ): 3.895/1.750/1.512 mm
Μεταξόνιο: 2.530 mm
Χώρος αποσκευών: 171 lt

×

Ηλεκτροκινητήρας: 113 kW
Ισχύς: 154 PS
Ροπή: 315 Nm
Μετάδοση: Στους πίσω τροχούς
Κιβώτιο: Μιας σχέσης
Επιτάχυνση 0-100 km/h: 8,3 sec
Τελική ταχύτητα: 145 km/h
Αυτονομία: 210 km
Μεικτή κατανάλωση: 18 kWh/100 km (εργοστασιακή τιμή)
Εκπομπές CO2: 0 gr/km
Βάρος: 1.514 kg
Διαστάσεις (Μ/Π/Υ): 3.895/1.750/1.512 mm
Μεταξόνιο: 2.530 mm
Χώρος αποσκευών: 171 lt

Top